Proto-standarder

Från Svensk MJ-Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Proto-standarder kan man kalla de spårstandarder som är skalenliga förminskningar av förebildens spår- och hjuldimensioner. Hjul och spår minskas ned i samma proportion som allt annat på modellen. Eventuellt tillförs vissa kompromisser (någon tiondels mm i vissa kritiska mått), som medger att modellerna kan hantera mindre kurvradier.

De första proto-standarderna lanserades på 1960-talet i USA och Storbritannien. I USA började utvecklingen i skala 0, där spårvidd och skala inte riktigt stämmer. Skalan för amerikansk skala 0 är 1/48, men spårvidden är 32 mm precis som i resten av världen. Skalenligt spår blir 30 mm. I processen med att korrigera spårvidden och utveckla det som skulle bli Proto:48 valde man också att utgå från förebildens spårstandard.

I Storbritannien började utvecklingen med att korrigera spårvidden för skala 00. 1966 publicerade en grupp britter som kallade sig "the Model Railway Study Group" (MRSG) de första artiklarna i brittisk MJ-press som redovisade de nya principerna för att ta fram en spårstandard som utgick från förebilden - P4 - och förklarade varför detta skulle kunna fungera. Eftersom principerna var allmängiltiga, producerade MRSG också standardförslag för andra skalor - bland annat Proto 87.

2004 blev flera av dessa standarder till slut "riktiga" NMRA-standarder. Detta har inneburit en betydande positiv utveckling för flera av dessa skalor. En fördjupningstext om dessa finns på NMRA:s hemsida.

Idag finns det proto-standarder för ett stort antal skalor och spårvidder, t.ex. :

  • Proto 32, NMRA skala 1/32
  • ScaleSeven, brittisk skala 1/43,5
  • 0pur, tysk skala 1/45
  • Proto 48, amerikansk skala 1/48
  • Proto 64/SSMRS standards, brittisk och amerikansk skala 1/64
  • P4, brittisk 1/76,2
  • Proto 87, NMRA skala 1/87,1
  • H0pur, tysk skala 1/87

I de skalor där man använder samma spårvidd som en etablerad skala kan färdigt spår oftast användas, däremot måste växlar byggas om eller byggas helt nya. Fordon måste ha hjul anpassade till standarden, så dessa måste i allmänhet bytas.

För att bygga med en proto-standard i de mindre skalorna krävs i allmänhet att lok och vagnar har fjädrade eller utbalanserade hjul. (Minsta skevhet i spår eller fordon kommer annars att leda till en urspåring.) För boggievagnar och boggilok är detta inte så svårt att får till, men för ett färdigt koppelstångslok kan det vara besvärligt. Europeiska vagnar med fasta axlar kan kräva nya hjullager, vilka kan sättas upp på insidan av de existerande. Bygger man byggsatser är det ofta enklare att åtgärda än om man bygger om färdigmodeller.

Andra artiklar om spår och hjul[redigera]

Spår
Spårstandarder
RP-25

Länkar[redigera]

NMRAs informationsblad om finskala
Historiken för Proto48
Historiken för P4

ScaleSeven Group (Storbritannien)
Proto 48 (USA)
S-Scale Society (Storbritannien)
Proto 64 SIG (USA)
Scalefour Society (Storbritannien)
H0pur/FREMO 87 (Tyskland)
Club Proto 87 (Frankrike)
Proto 87 SIG (NMRA)
Proto 87 Stores (Mycket bra internetbutik - allt för P87)